Škola sudjelovala na Međunarodnoj konferenciji MLADI U PROGRAMU EKOŠKOLE ZA ODRŽIVO DRUŠTVO, održanoj u Osnovnoj školi Leskovec pri Krškem, Slovenija

U slovenskoj Osnovnoj školi Leskovec pri Krškem, u subotu, 25. svibnja 2024. održana je Međunarodna konferencija pod nazivom Mladi u programu ekoškole za održivo društvo. Tema konferencije bila je Ekoškole i održivi razvoj.

Našu školu predstavljali su nastavnik Krunoslav Biberović, a programu su nazočili i učenici 1. AT razreda, Emanuela Adrić, Fabijan Erdeljić, Martina Matanovac i Lora Mikešić  koji su sudjelovali u uvodnom dijelu konferencije, slušali uvodni dio,  govore i pozdrave  i  bolje se upoznali s projektom Ekoškola, programom osmišljenim za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini čitavih odgojno-obrazovnih ustanova (osnovne i srednje škole, dječji vrtići i učenički domovi, škole za djecu s teškoćama u razvoju i fakulteti), a nacionalni koordinator Ekoškola u Republici Hrvatskoj je Udruga Lijepa Naša.

Nakon uvodnog dijela u kojem su govorili mag. Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola Janez Olovec, podžupan Mestne općine Krško, Marco A., Segovia Bifarini (Ekvador), Christine Kveder (Njemačka) i Natalija Hormuth (Njemačka), a radilo se o primjerima dobre prakse, ekološkom načinu razmišljanja, osvješćivanju mladih o održivom razvoju, idejama i primjerima kako se to može postići, predavači su se rasporedili po sekcijama gdje su održali svoja predavanja i aktivno sudjelovali u raspravama i razmjenama iskustava iz ovog područja. Nastavnik Krunoslav Biberović održao je zanimljivo i interaktivno predavanje i prezentaciju pod naslovom EKOLOŠKA PROIZVODNJA NA POLJOPRIVREDNOM DOBRU KAO PRILOG ODRŽIVOM RAZVOJU, o ekološkoj proizvodnji na školskom poljoprivrednom dobru Ivandvor. Ukupno je u programu sudjelovalo oko 150 predavača, a mi se nadamo pozivu na konferenciju i sljedeće godine.

Skip to content