Otpad u našu korist

6. prosinca 2012. uspješno smo proveli planirani eko-projekt Otpad u našu korist. Opširnije

NAJAVA EKO-PROJEKTA OTPAD U NAŠU KORIST

6. prosinca 2012. održat ćemo eko-projektni dan s nizom radionica u kojima će se skupljeni otpad (drveni, tekstilni, stare novine, plastične boce i plastične vrećice) koristiti za izradu  različitih predmeta koji će potom biti trajno postavljeni u zasad praznom prostoru učeničkog hola.

Središnji dio novog eko-kutka zauzimat će stol napravljen od drvenih paleta, uz kojeg će biti postavljene stolice-vreće sašivene od tekstilnih ostataka, a punjene rabljenim plastičnim vrećicama, te klupa i tabure od plastičnih boca u čijoj izradi će se koristiti tehnika kaširanja starih novina. U prostoru će također biti izloženi plakati o štetnosti otpada  i dodatni prijedlozi za njegovo iskorištavanje u našu korist, a ukrašavat će ga i dekoracije od plastičnih boca u obliku cvjetova.  Na izrađenom stolu će se servirati nekoliko vrsta jela napravljenih od starog kruha.

Učenici – stolari uključit će se u prikupljanje drvevnog otpada, učenice u zanimanju krojač prikupljat će tekstilni otpad; a učenike svih razreda i  zanimanja pozivamo da se uključe u prikupljanje plastičnih boca (od 1,5 ili 2 litre), plastičnih vrećica i starih novina koje će se iskoristiti kao sirovina za izradu navedenih predmeta. Donesite ih u školsku knjižnicu u ponedjeljak i utorak, 3. i 4. prosinca.

Skip to content