Leonardo Da Vinci

Leonardo da Vinci je jedan od potprograma Agencije za mobilnost i programe Europske Unije (AMPEU) i namijenjen je cjeloživotnom obrazovanju.

ampeu_logo_vert_hrSrednja strukovna škola Antuna Horvata od 2010. godine sudjeluje u projektima Leonardo da Vinci. Naš je prvi projekt bio  “Mobile mechanics”, realiziran u suradnji s partnerima iz Slovenije. Od 2012. godine sudjelujemo u projektu “Right career choice for a happy tomorrow”. Taj projekt je financiran sredstvima Europske unije, a tijekom dvije godine moraju se odraditi projektom predviđene aktivnosti, te održati niz partnerskih sastanaka. Partneri u ovom projektu su nam škole i institucije iz Italije, Mađarske, Bugarske, Rumunjske, Turske, Poljske, Grčke i Francuske.

Svim učenicima, profesorima i našoj školi je izuzetno velika čast sudjelovati u ovakvoj vrsti projekta na međunarodnoj razini. Na neki način na svim ovim sastancima ne predstavljamo samo školu, nego i cijelu državu. Lijepo je putovati, upoznavati nove ljude, naučiti nešto novo, istraživati, uspoređivati se s ostalima, pa možda i dobiti neku novu ideju kako unaprijediti naš školski sustav, a sve to dosad nabrojano je svrha ovakvih projekata kojima Europska unija svima nama želi proširiti vidike, približiti nepoznato i pomoći da se bolje i uspješnije razvijamo.

Skip to content