Naši učenici osvojili 2. mjesto na Kupu ugostitelja

Na ovogodišnjem 9. Kupu ugostitelja „Sv. Grgur”, koji se održao proteklog vikenda u Požegi natjecali su se učenici osam strukovnih škola iz pet županija. Pod generalnim pokroviteljstvom Grada Požege, Požeško-slavonske županije i Hrvatske obrtničke komore, natjecanje je bilo po prvi puta u Obrtničkoj školi, koja je uz Obrtničku komoru i Udruženje obrtnika bila organizator natjecanja.

Profesorice i učenici prije natjecanja

Profesorice i učenici prije natjecanja

Kuhari, konobari, hotelijersko-turistički tehničari i agroturistički tehničari, pokazali su svoje znanje, vještine i kompetencije u sedam ugostiteljskih disciplina, te su na taj način pokazali svoju spremnost za tržište rada. Učenici su se natjecali u disciplinama sommelier junior, prigotovljavanju slanog i slatkog jela pred gostom, pripremanju kratke i duge barske mješavine (koktela), pripremanju barske mješavine u turmixu (frape) i pripremanju barske mješavine slobodnim stilom.

Flambirane kruške "Magic Butterfly" bile su pun pogodak

Flambirane kruške “Magic Butterfly” bile su pun pogodak

Na natjecanju su sudjelovali i učenici naše škole Ramon Di Carlo i Katarina Šalić iz 3.K razreda, te Marko Blažević i Marina Horvat iz 4.PT2 razreda sa svojim mentoricama prof. Dubravkom Scharmitzer iz kuharstva i prof. Anom Vugrinović iz ugostiteljskog posluživanja.

Flambirane kruške „Magic Butterfly“ koje su pripremali Ramon i Katarina osvojile su drugo mjesto. Marko je pripremao koktel “Voćna Afrodita”, dok je Marina spremila frape “Claudia”.

Učenici i mentorice su se sretno vratili s natjecanja bogatiji za još jedno ugostiteljsko iskustvo i brojne doživljaje.

Natjecanjem se steklo vrijedno iskustvo

Natjecanjem se steklo vrijedno iskustvo

Skip to content