Đakovo

Gosti su primljeni u gradskom poglavarstvu

Gosti su primljeni u gradskom poglavarstvu

Čim smo se vratili sa susreta iz Italije, na kojem je dogovoreno da će se sljedeći susret odvijati od 3. do 7. srpnja 2013. u našoj školi, započeli smo s pripremama za doček naših partnera. Bilo je tu puno posla oko organizacije, dogovora što se sve mora učiniti, a da ne zaboravimo da smo morali i odraditi ono što je projektom predviđeno za treći susret partnera.

Susret ja započeo dočekom gostiju u školi gdje je sve prisutne pozdravila glavna koordinatorica projekta gđa Nalan Akkoç, zatim se svima obratila prof. Marija Pataran, koordinatorica projekta u našoj školi i ravnatelj Mirko Ćurić. Organizirane su radionice za učenike na kojima su se učenicima predstavili ljudi koji su sretni i uspješni u svom zanimanju. Nakon kratkog obilaska škole, profesorica Marija Pataran je održala predavanje u kojem joj je zadatak bio usporediti obrazovne sustave svih partnera i sustave savjetovanja učenika da uspješno izaberu zanimanje u kojem će pronaći sreću kao učenici i danas sutra kao radnici.

Predstavljanje u školskoj knjižnici

Predstavljanje u školskoj knjižnici

Uslijedio je posjet Gradskoj vijećnici gdje nas je dočekao dogradonačelnik I. Išasegi. Gosti su poslijepodne proveli razgledavajući grad Đakovo, našu velebnu Katedralu, Državnu ergelu lipicanaca, a posjetili su i školsko imanje Ivandvor. Nastavak susreta se odvijao u hotelu Osijek, gdje su gosti bili smješteni. Na radnim sastancima smo prezentirali rezultate ankete koju je svaki partner morao provesti u svojoj instituciji, a povezana je s temom projekta, odnosno, uspješnim odabirom pravog zanimanja. U Osijeku smo posjetili poduzetnički inkubator Bios, kao primjer dobre prakse, što je također povezano s temom projekta. Gosti su mogli uživati u razgledavanju grada Osijeka, a posebno ih se dojmio stari grad Tvrđa.

Razmijenjeni su prigodni pokloni

Razmijenjeni su prigodni pokloni

Za kulturno razgledavanje smo odabrali gradove Vukovar i Ilok, gdje su imali priliku posjetiti dvorce i muzeje koji svjedoče o dalekoj povijesti Hrvata na ovim područjima, a svakako je tema razgledavanja bio i Domovinski rat koji je mnoge zaintrigirao, pa su imali mnoštvo pitanja o toj temi. Sve u svemu susret je bio naporan za naše goste, a za nas domaćine da i ne govorimo, no sretni smo da je sve prošlo u najboljem redu i nadamo se da će im Hrvatska, Đakovo i naša škola ostati u lijepom sjećanju.

Za zadovoljstvo naših gostiju i dobru organizaciju susreta zaslužni su mnogi nastavnici i učenici naše škole kojima zahvaljujemo, jer smo još jedanput pokazali i dokazali da smo najbolji domaćini na svijetu.

Posjet đakovačkoj katedrali

Posjet đakovačkoj katedrali

Skip to content