Fano

Prošlog ožujka su naši učenici i profesori sudjelovali na 2. susretu partnera ovog projekta u Fanu u Italiji. Susret se odvijao od 19. do 23. ožujka, a tijekom susreta smo morali odraditi puno toga. Svim partnerima smo predstavili našu školu, grad i državu prezentacijama koje su izradili učenici. Tijekom susreta je dogovoreno koje su nam daljnje aktivnosti, odnosno što je napravljeno i što treba napraviti do sljedećeg susreta koji će se odvijati u našoj školi.

Učitelji i učenici u Italiji

Učitelji i učenici u Italiji

Učenici su nizom radionica pokazali svoje znanje engleskog jezika, što je također jedan od bitnih elemenata ovog projekta, jer svi znamo da se upotrebom stranog jezika u nepoznatim situacijama, s nepoznatim ljudima najbolje uči. Osim stranog jezika, u tih nekoliko dana mogli smo naučiti puno toga, kao na primjer: kako se u toj regiji bore sa nezaposlenošću, kako mladi ljudi ondje biraju svoje zanimanje i tko im pomaže pri odabiru. Vidjeli smo da se tu vrlo lako dodatno školovati, ili promijeniti zanimanje ako se želite baviti nečim drugim.

Zajednički rad talijanskih i naših učenika

Zajednički rad talijanskih i naših učenika

Posjetili smo strukovnu školu u tom gradu, vidjeli kako se izvodi nastava i kako im je škola dobro opremljena. Zadaća svakog domaćina je da tijekom susreta organizira kulturno razgledavanje za sve partnere sudionike. E, a tu smo tek imali što vidjeti i doživjeti. Italija je zaista prekrasna zemlja, puna kulturnih bogatstava koje su nas više puta jako oduševile. Iako smo imali priliku isprobati različite specijalitete talijanske kuhinje najčešće smo se držali poznatog: pizze i tjestenine (bar što se učenika tiče). U Italiju su putovali učenici 4. TM razreda: I. Kos, M. Fajdetić i D. Raić, te profesori Ž. Bionda, V. Bunjevac i profesorice M. Pataran i A. Šakota, koje su i koordinatorice projekta za našu školu.

Skip to content