Podignuta nova zelena zastava

U četvrtak, 29. svibnja 2014. održali smo svečanost podizanja naše šeste zelene zastave. Ove je godine svečanost organizirana zajedno s Ekonomskom školom “Braća Radić” Đakovo, s kojom dijelimo školsku zgradu i koja je, kao i mi, dobivanjem svoje šeste zastave, stekla ove godine zlatni status među hrvatskim Eko-školama. Podsjećamo: status Međunarodne eko-škole stekli smo 2004. godine, a obnavljamo ga svake dvije godine kontinuirano provodeći niz ekoloških aktivnosti i projekata u okviru redovne i praktične nastave, te izvannastavnih aktivnosti.

eko-skolaFEATNovu zelenu zastavu čelnici Udruge “Lijepa naša” dodijelili su nam na svečanosti u Zagrebu 16. svibnja ove godine, a posebno nam je drago da su nam se na današnjoj svečanosti pridružili dr. Ante Kutle iz Zagreba, predsjednik Udruge, te predstavnici Grada Đakova i Županije Osječko-baranjske, gosp. Ivan Išasegi i gđa Marinka Jurjević Peradić. Ovom prigodom još jednom zahvaljujemo na podršci i kumstvu Gradu Đakovu i gradonačelniku, gosp. Zoranu Vinkoviću.

Tijekom proteklih deset godina kontinuirano smo ispunjavali glavnu zadaću Eko-škola: odgojiti mlade naraštaje osjetljivima na pitanja okoliša jer će upravo oni donositi odluke o razvoju društva u ovom stoljeću i ubuduće. Sa  različitim ekološkim aktivnostima i projektima nastavit ćemo i dalje, vjerujući da naši učenici svoju ekološku svijest ne pokazuju samo u Školi, nego i u svakodnevnom životu.

Nakon uvodnog dijela programa, održana je zajednička radionica za đakovačke srednjoškolce pod nazivom “Održivi razvoj – zeleno je najbolje” u kojoj su se upoznali s aspektima održivog razvoja društveno odgovornim poslovanjem.

Skip to content