PJESMA SUDNJEG DANA (George R. R. Martin)

Bizarno i brutalno ubojstvo bivšeg menadžera grupe Nazgûl potaknut će nekadašnjeg underground novinara, danas pisca Sandyja Blaira na obilazak preživjelih članova benda, koji su svoju inspiraciju crpli iz Tolkienove mitologije i bili senzacija krajem šezdesetih, sve dok im usred koncerta snajperskim hicem nije ubijen vodeći vokal Patick Hobbins, zvan Hobbit.

Prateći nostalgičan trag vlastite mladosti Sandy Blair će proputovati kroz Ameriku izgubljenih iluzija, izblijedjelih sjećanja i zaboravljenih ideala da bi postao svjedokom rađanja novog Nazgûla koji će u kolopletu demonskog uskrsnuća , vizija i telepatske kontrole uma odsvirati svoj krvavi rekvijem za jedno nestalo doba. Ovo je priča o generaciji koja je stasala na rock-glazbi, koja je izmislila slobodnu ljubav, živjela protestne marševe, stvorila underground tisak, krvlju platila pacifizam i nosila cvijeće u kosi, generacija koja je kroz svoje sazrijevanje promijenila svijet da bi se utopila u sivilu sustava ili nestala na marginama današnjeg društva.

George R. R. Martin najpoznatiji je po svom serijalu "Pjesma vatre i leda"

George R. R. Martin najpoznatiji je po svom serijalu “Pjesma vatre i leda” (Izvor: blastr.com)

Danas već klasika, ovaj kultni rock-horror koji je George R. R. Martin, najcjenjeniji stilist na području znanstvene fantastike, napisao 1983. godine, po mišljenju Stephena Kinga najbolje je djelo napisano o glazbi i mitu šezdesetih. U prijevodu Božice Jakovlev, uz ilustraciju Igora Kordeja, ovaj će roman osvojiti srca svih onih koji su osjetili dah šezdesetih i koji još čuvaju svoje stare ploče.

Skip to content