TAMNA POLOVICA (Stephen King)

Tamna polovica je osobna priča o Thadu Beaumontu, a započela je u njegovoj jedanaestoj godini, kada je završio u bolnici. Pod dijagnozom tumora mozgu Thad je bio operiran, no umjesto tumora, otkrili su ostatke njegova organički pojedenog brata.

darkhalf1Thad za to nikada nije saznao, a danas živi kao pisac i nije naročito popularan. Njegova djela doživljavaju osrednje ocjene, a fanova nema mnogo. Međutim, Thad pod pseudonimom George Stark oslobađa tamnu stranu uma i piše mračna kriminalistička djela, a ona doživljavaju suprotno – opći uspjeh. Nakon što Thad odluči ubiti Starka i iz toga izvesti šalu, nedugo potom oko njega započinju krvava ubojstva koja navodno čini – Stark, izmišljotina njegova uma.

Thadu ubrzo na vrata pokuca policija, a njegova žena počinje mijenjati njihov odnos, posebno zabrinuta za njihovo dvoje djece blizanaca. Thad će biti prisiljen suprotstaviti se pojavi Georga Starka, ma kakva bila, ali prije toga, o čemu se tu doista radi, to će na vlastitoj koži tek morati doživjeti.

Skip to content