VREĆA KOSTIJU (Stephen King)

Mike Noonan, uspješan i plodan pisac bestsellera, sa svojih trideset šest godina imao je sve što su mu njegovi milijunski honorari mogli priskrbiti, kada je iznenada izgubio jedino do čega mu je u životu bilo stalo – svoju voljenu ženu Jo.

king-vreca-kostijuNakon četiri jalove i besmislene godine Mike je još uvijek u nekoj vrsti korote, u glavi vrti jedan te isti film i pokušava pohvatati konce životne nesreće koja ga je snašla. Progonjen jezivim noćnim košmarima, opsjednut sumnjom u vjernost pokojne supruge, zagušen ispraznošću pisca bez inspiracije, Mike će se napokon odlučiti otići na izvorište svojih mora – ljetnikovac na obali jezera Dark Score, u kuću, čini se, prenaseljenu duhovima prošlosti.

U pokušaju suočenja s postojanjem nadnaravnog i nemogućeg, Mike Noonan morat će prvo razriješiti klupko lokalnih tajni čija rješenja sežu daleko u prošlost i sva su povezana s prvom vlasnicom kuće Sarom Tidwell, crnom pjevačicom s prijelaza stoljeća. Morat će se pomiriti i s osjećajem krivnje koji mu nameće nesavladiva privlačnost siromašne mjesne udovice, toliko mlade da bi mu mogla biti kći. Pritom će se uplesti u sukob oko skrbništva nad njezinom trogodišnjom djevojčicom koju joj pokušava oduzeti njezin zli i suludi svekar, multimilijuner.

Kako Stephen King, nakon više od trideset objavljenih knjiga, uspijeva iznova iznenaditi vjernog čitatelja originalnošću svojih priča i svježinom izraza tek je nešto manji misterij od čarolije kojom je uspio sve niti ove priče utkati u jednu bogatu tapiseriju.

Skip to content