KRV REICHA (William Dietrich)

1938. Berlin. Reichsführer SS-a Heinrich Himmler šalje Kurta Rädera s grupom istraživača u Tibet, tragom glasina o tajanstvenoj sili koja obećava vječni život. Istovremeno, američki Nacionalni prirodoslovni muzej šalje zoologa Benjamina Hooda da spriječi nacističku ekspediciju u otkrivanju te tajne. Hood je u zaostatku, pa mu u sustizanju Readerove grupe pomaže avijatičarka Beth Calloway.

krv-reicha-dietrichSadašnjost, Seattle. Kad Rominy Pickett, mladu publicisticu s relativno mirnim životom, od sigurne smrti spasi nepoznati muškarac, njena se svakodnevnica vrtoglavo promijeni. Sklanjajući ju s mjesta nesreće, novinar Jake Barrow objašnjava joj da piše članak o Tibetu i da njezino naslijeđe može spasiti svijet.

U događajima koji slijede Rominy stiže u Tibet i sa svojim novim saveznikom otkriva što se zbilo u Berlinu, New Yorku i Himalajama tik prije Drugog svjetskog rata. Međutim, neonacisti tragaju za istim tajnim podacima, ali i za Rominy. Dvije radnje izmjenjuju se, tekući svaka svojim uzbudljivim tokom prije nego što se spoje u jednu koja podsjeća na najbolje dane Indiane Jonesa i kojom bi se mogao pozabaviti i Steven Spielberg. Pustolovine iz prošlog i ovog stoljeća odvest će čitatelja na krov svijeta.

Krv Reicha je još jedan zanimljiv roman iz pera Williama Dietricha, autora povijesno pustolovnih romana Napoleonove piramide i Rossetin ključ.

Skip to content