Kanapei

Planirate li druženje s prijateljima ili želite iznenaditi obitelj možete napraviti i poslužiti nešto originalno, ukusno i zanimljivog izgleda – kanapei!

Slaganje kanapea

Slaganje kanapea

Kanapei su mali ukusni jednozalogajni sendviči, jednostavno se prave, izgledaju odlično i zadovoljavaju nepce svakog sladokusca. Možete ih servirati kao predjelo, laganu večeru, užinu ili umjesto grickalica uz film, ovisno od čega ih napravite. Za kanapee trebate imati samo malo strpljenja i puno mašte i savršen mali zalogaj je tu.

Osnova svakog kanapea je kruh, odnosno, tanke kriške sredine kruha koju možete rezati po želji modlicama za kolače. Mogu poslužiti i krekeri. Za slaganje kanapea može vam poslužiti sve što imate u hladnjaku: krastavci, rajčica, mrkva, masline, kuhana jaja, salama, suho meso, sirevi, gljive, razni sirni namazi, majoneza, kečap, pa čak i voće poput dinje, grožđa ili jagoda.

Klasični kanapei obično se prave kao mali sendviči, a ono što kanapee čini jedinstvenim je dekoracija, stoga se tu treba malo potruditi. Za dekoraciju možete iskoristiti oblikovano povrće kao srce ili zvjezdice, peršinov list, rotkvicu, mladi luk, okrugle ploške kiselog krastavca i slično.

Zapamtite, važno je da sve bude šareno i da mami na jelo. Dajte mašti na volju i začas ćete imati ukusnu i originalnu hranu na stolu. Pogledajte naše kuhare!

 

Skip to content