Naši učenici posjetili Europski parlament u Strasbourgu

acbf17dca076404b2078b0d4b135530d_XL

Učenici naše škole, točnije 24 učenika iz 3. RT razrednog odjela – računalnih tehničara, posjetili su Europski parlament u Strasbourgu gdje su imali prigodu upoznati se s radom Europskog parlamenta. Nagrada je to za rad učenika Mislava Petričevića i Luke Perića koji su sudjelovali na natječaju “Moje ideje za bolju Europu” u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta. To je službeno prednatjecanje za sudjelovanje u programu “Euroscola” – simulaciji rada zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

Program Euroscola u cijelosti je financiran od strane Europskog parlamenta u visini od 8.000 Eura, a potporu je škola dobila i od Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

Kao zastupnici naše škole Srednje strukovne škole Antuna Horvata, grada Đakova, regije Slavonije i Baranje i države Hrvatske, 24 učenika dobila su priliku cijeli dan boraviti u EU parlamentu i sudjelovati u prigodnoj debati, zajedno s pobjednicima istog natjecanja iz ukupno 20 zemalja članica EU-a. Odlično pripremljeni, aktivno su sudjelovali u svih 6 debatnih skupina. Debatirali su o mnogim važnim temama za mlade: o zaštiti okoliša, slobodi informiranja, zapošljavanju mladih, budućnosti Europe, o 2014. kao godini europskih izbora i godini u kojoj će se pokušati zaustaviti bacanje hrane. Na kraju je svaka skupina iznijela svoje zaključke pred svim zastupnicima i pristupalo se glasovanju. Sve je završilo u vedrom tonu uz izvedbu Ode radosti i gromoglasan pljesak svih sudionika.

Ravnatelj Mirko Ćurić zahvaljuje svima koji su pomogli predstaviti se na najbolji mogući način te poziva sve srednje škole da se uključe u program Euroscola jer su mogućnosti neograničene, a iskustvo učenicima i profesorima neprocjenjivo i nezaboravno; promijenilo je neke životne prioritete učenicima i nastavnicima i omogućilo sklapanje novih prijateljstava s drugim školama, učenicima i kolegama iz ostalih zemalja sudionica.

2312_strassburg18

2312_strassburg13

2312_strassburg11

2312_strassburg14

2312_strassburg8

2312_strassburg12

Skip to content