Đakovo, srce Europe

Budući da se kandidatura Đakova za prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture 2020. odvija pod sloganom ”Đakovo, srce Europe“, đakovački su maturanti 20. svibnja ispred katedrale svojim tijelima oblikovali srce, odjeveni u šarene odore kojima slave zadnji dan nastave, dajući svome gradu potporu u kandidaturi.

Đakovo je pokazalo kako nije samo grad biskupa Strossmayera i katedrale, lipicanaca i sjajne prošlosti, već i da ima lijepu, razigranu i pametnu sadašnjost i budućnost, svoju mladost, koja je oblikovanim srcem pokazala još jedno lice grada koji želi postati europska kulturna prijestolnica 2020.

Milenijsku fotografiju maturanata u obliku srca fotografirao je nastavnik fotografije Zlatko Mesić kojemu je to već 11. milenijska fotografija maturanata (od početka quadrille). U oblikovanju srca pomogli su mu profesorica Patricija Drenjančević i nastavnik Josip Molnar  s učenicima fotografima naše škole.

Ideju za ovakvu spektakularnu fotografiju dao je prof. Mirko Ćurić, ravnatelj naše škole. Đakovo je srce Slavonije, a nadamo se da će uskoro biti proglašeno i za srce EU tj. za prijestolnicu kulture.

2105_maturanti-srce

2015_maturanti-srce-2

Skip to content