Suvenir grada Đakova

Strukovna-620x400

Od 12 pristiglih radova na natječaj za odabir službenog suvenira Grada Đakova, prema odluci članova komisije, niti jedan nije zadovoljio kriterije za prvu nagradu, odnosno za službeni suvenir.
Odabrana su dva druga i jedno treće mjesto. Druga nagrada donosi novčani iznos od 1.000, a treća od 700 kuna.

Druga nagrada i novčani iznos od tisuću kuna pripala je našoj koja je predložila suvenir “znameniti Đakovčani Jakob i Sofija Haibel”. Prijedlog se sastoji od kutije s pralinama s likom Jakoba Haibela, drvena kutija sa šest paprenjaka s motivom rozete s đakovačke katedrale, majica s motivom Jakoba Haibela i Sofije Haibel i motivom starog Đakova, rad naše profesorice i akademske slikarice Patricije Drenjančević, mala slika na drvetu s motivom Jakoba i Sofije Haibel, knjižica Znameniti Đakovčani Jakob i Sofija Haibel. Jakob Haibel bio je poznati pjevač, glumac, orguljaš, skladatelj, ”majstor Singspiela”, živio je u Đakovu te je oženio Sofiju Weber, Mozartovu šurjakinju.

Grad Đakovo i Turistička zajednica i dalje će poticati autore za izradu prijedloga koji bi mogli postati službenim suvenirom grada Đakova, a u komisiji koja je odlučivala o suveniru su: gradonačelnik Zoran Vinković, predsjednik TZG, predsjednik komisije, Vlado Filić, prof. povijesti, maestro Vinko Sitarić, Branka Uzelac, dipl. etnolog i Katarina Kuric, akademska kiparica.

Skip to content