Uspješno sudjelovanje naših učenika na Ekološkom kvizu „Lijepa naša“

Naši učenici Tea Jahić iz 1. RT, Katarina Knol iz 2. PT 2, Luka Kovačević iz 3. TM te Magdalena Đambić iz 4. PT 2 razreda sudjelovali su od 15. do 17. travnja 2016. na Ekološkom kvizu „Lijepa naša“, svehrvatskom državnom natjecanju koje je ove godine održano u Stubičkim Toplicama, i osvojili zapaženo 9. mjesto  u konkurenciji 17 srednjih škola od kojih su ¾ bile gimnazije. Gledajući vrstu škola na konačnoj ljestvici poretka, zauzimamo drugo mjesto među školama koje nisu gimnazije.

Natjecanje je bilo vrlo zahtjevno te se sastojalo od:

  • pismenog dijela s pitanjima iz biologije, kemije, prirode i geografije u kojemu je sudjelovalo svih četvero natjecatelja (po jedan iz 1., 2., 3.i 4. razreda) i svaki je odgovarao na pitanja iz sva četiri predmetna područja
  • prezentacije provedenoga praktičnog istraživačkog rada u zadanom vremenu od 5 minuta
  • usmene obrane prezentiranoga praktičnog rada
  • usmenog dijela prvih pet ekipa iz sva četiri predmetna područja.

I ove je godine naša prezentacija pohvaljena te je objavljena na mrežnim stranicama hrvatskih Eko-škola. Možete ju pogledati ovdje.

To je doista odličan rezultat jer se našla među 6 pohvaljenih prezentacija od ukupno 52 (svoje praktične radove predstavilo je 17 srednjih i 35 osnovnih škola).  Tema je bila Hoteli za kukce u školskim plastenicima i biovrtu, a mentori su bili profesori Krunoslav Biberović i Ivana Drobina Truntić.  Ivana Drobina Truntić bila je mentorica učenicima i za pismeni i usmeni dio natjecanja.

Organizator natjecanja, Udruga Lijepa naša iz Zagreba, za sve je natjecatelja organizirala posjet povijesno-poučnoj stazi Kamenjak.

Pohvaljujemo naše učenike za pokazano znanje, ali i za uzorno ponašanje tijekom putovanja i boravka u Stubičkim Toplicama!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A

Skip to content