Bili smo na stručnoj ekskurziji u Vukovaru i Iloku

Učenici 4. PT1 i 2. PT1 razrednog odjela 27. travnja 2016. godine bili su na stručno-edukacijskom putovanju u posjetu Vukovaru i Iloku.

IMG_8795

Učenici su posjetili muzej na Trpinjskoj cesti gdje ih je dočekao vukovarski branitelj koji im je iz vlastitog iskustva pričao o ratnim danima u Vukovaru i kako je to sve izgledalo iz njegove perspektive devetnaestogodišnjeg mladića.

IMG_8807

Također smo zajedno obišli i spomen područje Ovčara gdje smo zapalili svijeću i zajedno se pomolili za sve žrtve.

IMG_8826

Nakon toga posjetili smo i Muzej vučedolske kulture i otkrili njezinu važnost i utjecaj na današnji svijet kroz vrhunski ambijent i multimedijalni doživljaj. Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i eponimni lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih dvanaest europskih zemalja.

 IMG_8824

Nakon toga obišli smo najpoznatiji vinogradarski lokalitet Iloka „Principovac“. S lokaliteta se pruža odličan pogled na Vojvodinu, a sama lokacija smještena je u blizini kopnene granice sa Srbijom. U Iloku smo posjetili i Srednju školu Ilok gdje nas je ravnatelj gospodin Željko Prskalo upoznao s osnovnim karakteristikama škole i pokazao voćnjake, vinograde, plastenike i vinski podrum škole.

IMG_8853

Nakon toga otišli smo u posjet agroturističkom gospodarstvu „Srijemska kuća“ gdje smo imali stručno vođenu degustaciju vina te ručak. Poslije ručka vesela ekipa družila se uz pjesmu i ples na gospodarstvu do kasnih poslijepodnevnih sati nakon čega je slijedio povratak kući. Voditelji putovanja bili su nastavnici Ivan Išasegi i Drago Smoljo, a putovanju su se pridružili i nastavnica Jadranka Mergeduš i pedagog Ante Bubreg.

IMG_8922

IMG_8917

IMG_8916

IMG_8812

IMG_8818

Ilok 260412. Restoran Principovac u Iloku. Na slici restoran Principovac. Foto: Danijel Soldo / CROPIX

IMG_8847

IMG_8838

IMG_8867

IMG_8868

IMG_8901

IMG_8876

Skip to content