Priznanje UNICEF-a našoj školi

13384712_1106228189449272_27572840_n

Program „Škole za Afriku“ međunarodni je humanitarno-edukativni program koji se provodi pod pokroviteljstvom UNICEF-a koji se brine za obrazovanje i zaštitu života djece u Africi.

U sklopu programa na globalnoj razini sredstva se prikupljaju za djecu 13 najugroženijih afričkih zemalja: Angolu, Etiopiju, Madagaskar, Malavi,Mali, Mozambik, Niger Ruandu, Južnoafričku Republiku Zimbabve, Sijeru Leane, Gvineju Bisau i Burkinu Faso. Ured UNICEF-a za Hrvatsku sva prikupljena sredstva u okviru ove inicijative usmjerit će za izgradnju školske infrastrukture i opremanje školskih učionica potrebnim materijalima na području Burkine Faso koja je jedna od najsiromašnijih zemalja afričkog kontinenta.

I naša se škola priključila programu Škole za Afriku čiji je koordinator u školi prof. Maja Breulj. Cilj nam je odgajati i obrazovati učenike da žive u multikulturalnom svijetu, poštujući različitosti, razvijati toleranciju te poticati na humanitarno djelovanje.

Učenici su svojim humanitarnim radom pomogli učeniku u Burkini Faso da se obrazuje. Organizirali smo različite aktivnosti i manifestacije u školi tijekom cijele školske godine, izrađivali smo različite proizvode i predmete na slobodnim aktivnostima te njihovom prodajom prikupljali financijska sredstva za opremanje škola u Burkini Faso.

Zahvaljujemo svim učenicima i nastavnicima na solidarnosti, empatiji i doprinosu koji je omogućio djeci Burkine Faso da se obrazuju, imaju veselije djetinjstvo te priliku da razviju svoje potencijale i doprinesu razvoju zajednice u kojoj žive. S ovim lijepim humanitarnim projektom nastavljamo i sljedeće školske godine! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skip to content