Pohane palačinke kao toplo predjelo

Topla predjela lagana su, topla i stručno prigotovljena jela. Pripravljaju se od najkvalitetnijih namirnica i poslužuju vruća u količini koja ne smije zasititi jer se serviraju prije glavnog mesnog jela. Za njihovo pripravljanje potrebna je osobita spretnost i brzina. Ne smijemo zanemariti ni kreativnost kuhara pri gotovljenju i serviranju jer topla predjela trebaju otvarati apetit.

Učenici 3.K razreda, zanimanje kuhar, na praktičnoj su nastavi odabrali prigotoviti najomiljenije toplo predjelo – pohane palačinke s mljevenim mesom. Probajte i vi!

 

Namirnice:

10 palačinki, 400 g mljevenog mesa, 1 luk, 1 jaje, 1/2 dl soka od rajčice, sol, papar, vegeta, peršinov list i za pohanje: brašno, jaja, krušne mrvice i ulje

Priprema:

U posebnoj posudi na sitno nasjeckani prženi luk stavite mljeveno meso i pirjajte nekoliko minuta uz dodatak začina i soka od rajčice. Ohladite i u nadjev dodajte jaje da poveže sastojke.

Pečene palačinke nadijevajte dobivenim nadjevom i oblikujte u jastučiće te ih prvo uvaljajte u brašno pa u razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice. U dubokoj masnoći palačinke pržite nekoliko minuta. Višak masnoće ocijedite na ubrusu. Servirajte uz tartar umak i zelenu salatu.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Gotovljenje nadjeva od mljevenog mesa

oblikovanje-jastucica

Oblikovanje jastučića

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Prženje u dubokoj masnoći

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Pohane palačinke

pohane-palacinke-za-naslovnicu

Dobar tek!

 

Skip to content