Podijeljena računala i tableti našim nastavnicima

unnamed

Pilot projekt digitalno zrelih škola, ili e-škola,  u koji je, kao jedna od 150 osnovnih i srednjih škola (od oko 1500 hrvatskih škola) izabrana i naša Srednja strukovna škola Antuna Horvata, polako se „zahuktava“.

U utorak, 22. studenoga 2016., djelatnici Carneta isporučili su računalnu opremu za nastavnike, ukupno 87 računala i to sljedećih modela:  Tablet racunala – HP, Pro Tablet 10 EE G1;  Hibridna racunala – Lenovo, ThinkPad Yoga 260; Prijenosna racunala – HP, ProBook 640 G2. Uz računala idu i torbe i miševi.

Isporučena oprema vrhunske je kvalitete i bit će od velike pomoći svim nastavnicima, posebice STEM područja (kemija, biologija, matematika, fizika) koji su u fokusu ovoga projekta. Tijekom iduće godine je na redu isporuka  i ugradnja ostale opreme koja je predviđena projektom (tokeni za e-dnevnike, najbrža bežična mreža, dvije e-učionice u kojima će učenicima na raspolaganju biti tableti umjesto udžbenika, digitalni repozitoriji nastavnih planova i programa itd.).

Cilj je projekta podizanje digitalne zrelosti škola, a postavlja velike zahtjeva pred nastavnike i učenike, ali i daje dodatan poticaj za bolji rad i obrazovanje kvalitetnih učenika, spremnih za suvremeno tržište rada. Oprema je podijeljena nastavnicima.

Napomenimo na kraju kako je ovo najveća investicija u računalnu opremu, odnosno najviše računalne opreme visoke kvalitete u povijesti  naše škole. 

unnamed-1

Skip to content