Projektni dan

Danas smo održali projektni dan s nizom radionica u kojima smo čuvali đakovačku i hrvatsku kulturnu baštinu te obilježili Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Ovaj se tjedan organizira diljem Europe od 5. do 9. prosinca s ciljem promocije strukovnoga obrazovanja kao prvog izbora u obrazovanju i poticanja svih na otkrivanje i upotrebu vlastitog talenta kroz visokokvalitetne programe strukovnog obrazovanja koji su odskočna daska za uspješne karijere.

Organizatori Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju su Europska komisija u suradnji s Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu, a u našoj školi danas primjenjujemo i proširujemo stečena znanja i vještine kroz praktični rad. Učenici su izradili LED panel za prikaz vremena i temperature, konstruirali i izrađivali mali automobil za karting utrke, a započet je i dugoročni projekt izrade automobila na solarni pogon. Također su pravili maketu đakovačke katedrale, izrađivali različite suvenire te cijepili stare sorte voćki.

Danas je i ekoprojektni dan naše Ekoškole. Kroz temu Crkva stolna – za stoljeća, prigodom 150. obljetnice početka gradnje đakovačke katedrale, u nizu radionica bolje smo upoznali našu katedralu kao značajan dio hrvatske kulturne baštine. U okviru ekoprojektnog dana također smo prikupljali stare elektroničke uređaje, da bismo ih zbrinuli na ispravan način, te plastične boce i čepove.

Našu baštinu čuvali smo i kroz projektnu temu Srednjovjekovlje u Hrvatskoj i Francuskoj. Riječ je o projektu o srednjovjekovlju koji ove školske godine provodimo u suradnji s partnerskom školom iz Lyona, a financiran je sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U više radionica proučavali smo jezike, pisma, kulturu, običaje, društvene i povijesne prilike toga vremena kroz terenski rad, pisanje, kuhanje i ukrašavanje.

Kako je izgledalo predstavljanje radionica, pogledajte na fotografijama????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

11

????????????????????????????????????

Niz od 40-ak fotografija  pokazuje radno ozračje tijekom radionica i dio izloženih rezultata rada. Pogledajte ih u sljedećoj galeriji  (kretanje kroz galeriju moguće je klikanjem na tipke ” < “  i ” > ” , pomoću kotačića miša, …strelicama “lijevo-desno”):

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skip to content