Naša škola uključena u istraživanje u sklopu Erasmus+ Cap4App projekta

erasmus

Naša škola je izabrana za sudjelovanje u istraživanju u sklopu Erasmus+ Cap4App projekta pod nazivom „Jačanje kapaciteta Hrvatske gospodarske komore za pomoć malim i srednjim poduzećima aktivnim u području naukovanja, ali i kao podrška onima koji će tek započeti s učenjem na radnom mjestu i jačanje partnerstva s tijelima nadležnima za strukovno obrazovanje“.

Vrijednost projekta iznosi približno pola milijuna eura, a partneri Hrvatskoj gospodarskoj komori su, uz Austrijsku federalnu gospodarsku komoru, i relevantne nacionalne institucije, poput Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL) koji sudjeluje u projektu u ulozi stručnog savjetnika.

Cilj istraživanja je razmotriti i analizirati mogućnost provedbe različitih oblika učenja na radnom mjestu za učenike srednjeg strukovnog obrazovanja, te identificirati probleme učenja na radnom mjestu s gledišta škole i poslodavaca. Rezultati dobiveni analizom istraživanja bit će prezentirani javnosti kao prilog raspravi o učinkovitosti dualnog obrazovanja u određenim programima strukovnog obrazovanja.  Budući da je naša škola sudjelovala u provedbi dualnog strukovnog obrazovanja devedesetih godina 20. stoljeća, zasigurno smo u prigodi ponuditi  značajan doprinos ovom projektu.

Skip to content