Održana predavanja našim učenicima maturantima o financijskoj pismenosti

U petak 23. veljače i u ponedjeljak 27. veljače 2017. godine za sve učenike maturante naše škole članica studentske udruge Financijski impuls Laura Devčić, koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, održala je zanimljiva i učenicima prilagođena predavanja o financijskom opismenjavanju učenika kroz projekt „Osobne financije i financijsko obrazovanje“.

Cilj ove studentske udruge širenje je znanja na području financija, što je u skladu s ciljem ovog projekta – povećati financijsku pismenost učenika. Na provođenje projekta članove Udruge potaknula je spoznaja da u današnje moderno doba postoji sve više novih i kompleksnih financijskih proizvoda i usluga te je za njihovo korištenje potrebna financijska pismenost na primjenjivoj razini što zahtjeva i odgovarajuće financijsko obrazovanje koje mladima u Hrvatskoj nedostaje.

Predavačica Laura učenicima je objasnila zašto je financijsko obrazovanje važno, što je to osobni proračun, koje marketinške zamke postoje, način obračunavanja plaća zaposlenika, i slično.

Članici Udruge koja provodi edukaciju bilo je izuzetno drago vidjeti da su naši učenici zainteresirani za širenje znanja o financijama što su pokazali svojom aktivnošću u raspravama, pitanjima vezanim za temu te iskazivanjem interesa za konkretnim primjerima iz prakse. Iskazali su očekivanu razinu znanja o osobnim financijama, bili su upoznati s temeljnim pojmovima vezanim za financije, ali iste nisu mogli precizno definirati te su tražili objašnjenja i primjere za pojmove oko kojih su imali dvojbi. Predavačica Laura učenicima je pokušala približiti  i objasniti koliko je u današnje vrijeme važno biti financijski pismen.

Za učenike je također organizirana i nagradna igra vezana za temu gdje su pobjednici u svakom razredu dobili prigodnu nagradu, a na razini škole najbolje poznavanje o financijama pokazao je učenik 4. RT razrednog odjela Silvio Butor koji je osvojio glavnu nagradu.

Skip to content