Vježba evakuacije i spašavanja u našoj školi

U srijedu, 08. ožujka 2017. godine s početkom u 18:50 sati, u našoj školi zvuk sirene oglasio je početak vježbe evakuacije i spašavanja koje se provodi prema Zakonu o zaštiti na radu svake dvije godine. Drugi put zaredom Odbor za provedbu evakuacije i spašavanja naše škole, koju čine ravnatelj Mirko Ćurić, nastavnici Ivanka Smajo, Ivan Išasegi, Darko Skorup i Blagica Divald, u suradnji s DVD-om Đakovo i zapovjednikom gospodinom Ivanom Klemenom organiziraju vježbu.

 U sklopu nastave predmeta Zaštite na radu naši učenici svake godine u DVD Đakovo na osposobljavanje za početno gašenje požara koje s njima uvijek realiziraju zapovjednik Ivan Klemen i nastavnica Blagica Divald.

Prema planu evakuacije koji stoji u svakoj učionici u školi, učenici su u najkraćem mogućem vremenu napustili učionicu i školu te se našli na mjestu okupljanja prema planu evakuacije. Iako vježba nije bila najavljena, čitava škola evakuirana je u manje od 2 minute, dok su đakovački vatrogasci stigli za manje od 4 minute.

Pohvaljujemo sve učenike škole, kao i nastavnike koji su sudjelovali u ovoj važnoj vježbi spašavanja i evakuacije, kao i djelatnike DVD-a koji su u najkraćem mogućem roku stigli u školu. 

Skip to content