Sudjelovali smo na obilježavanju 120. godina rada naše prijateljske Kemijsko-tehnološke škole iz Subotice

Učenici i nastavnici naše škole odazvali su se pozivu ravnatelja Kemijsko-tehnološke škole iz Subotice Nikole Matkovića da sudjeluju u sportskim i kulturnim aktivnostima prigodom obilježavanja 120. godina rada njihove škole.

Đakovački učenici su se tako uključili u međunarodni nogometni turnir na kojem sudjeluju i nogometne ekipe iz Mađarske i Srbije, koji su drugu godinu zaredom i osvojili. U polufinalu su pobijedili domaćine iz Subotice, a u finalu su bili bolji od Kemijske škole iz Beograda koju su pobijedili rezultatom 3:2.

Nogometnu ekipu naše škole činili su Mihael Kepić, Ante Gudelj, Valentin Sito, Stefan Andrijević, Domagoj Krajina, Dominik Radoš i Matija Živković, a vodili su ih profesori Alen Rajzl i Rolanda Lončarić-Takač.

Na svečanoj akademiji kojom je obilježen veliki jubilej Kemijsko-tehnološke škole nastupio je i glazbeni sastav učenika i nastavnika naše škole; učenici Matej Imrović, Matej Radoš, Zvonimir Zrnić  te profesori Mario Beljan i Kruno Štrk.


Osim sudjelovanja u navedenim aktivnostima, susret je iskorišten i za dogovore o nastavku suradnje dviju škola na novim projektima i aktivnostima.

Našim dragim prijateljima iz Subotice i ovim putem želimo čestitati 120. godina rada škole! 🙂

Također, uoči posjeta Kemijsko-tehnološkoj školi, učenici i nastavnici Škole posjetili su prostorije Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata gdje ih je primio Tomislav Žigmanov, ravnatelj Zavoda i jedni hrvatski zastupnik u srbijanskom parlamentu.

Skip to content