Naš učenik Tomislav Fabric osvojio 6. mjesto na 15. Državnom natjecanju iz poljoprivrede

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci 27. i 28. travnja 2017. godine održano je 15. Državno natjecanje učenika srednjih škola Republike Hrvatske iz Obrazovnog sektora poljoprivreda, prehrana, veterina u disciplinama: Agro, Flora, Nutri-vita i Pekar na kojemu se natjecalo 39 učenika iz 28 srednjih škola Republike Hrvatske.

Svečano otvorenje održano je 27. travnja u 15;00 sati u holu škole u nazočnosti natjecatelja, njihovih mentora, članova Državnog povjerenstva predstavnika Županije, Grada te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Riječi dobrodošlice svim uzvanicima uputio je ravnatelj  škole Mrinko Džakula, a poticajnim su se riječima nazočnima, osobito natjecateljima i njihovim mentorima, obratile i viša stručna savjetnica za Sektor poljoprivreda, prehrana, veterina Dragica Vrgoč te docentica doktorica Jadranka Mustapić Karlić  pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju. Svečanost otvorenja popraćena je prigodnim recitalom uz pjesmu tamburaša, a završena prozivkom  natjecatelja.

Našu školu predstavljao je učenik 4. PT razrednog odjela Tomislav Fabric koji je uz mentorstvo nastavnika Zlatka Filakovića osvojio 6. mjesto u Republici Hrvatskoj u disciplini Agro!

Ispit se sastojao od teorijskog i praktičnog dijela. U praktičnom dijelu natjecanja naš učenik Tomislav bio je treći, ali ukupnim zbroj bodova u konačnici je osvojio odlično 6. mjesto. Valja napomenuti da na razini Lijepe naše ima nekoliko tisuća učenika koji se obrazuju u poljoprivrednim zanimanjima čime je ovaj uspjeh još veći.

Čestitamo našem dragom učeniku i mentoru na ovom lijepom uspjehu! 🙂 

Skip to content