Povjerenstvo za najljepše školske vrtove posjetilo našu školu

Projekt “NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI” nastao je prema prijedlogu Obrazovnog programa Hrvatskoga radija – emisije “Slušaj kako zemlja diše“, urednice Lidije Komes – u proljeće školske godine 1994./95. Podupiru ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zaštite okoliša, Ministarstvo poljoprivrede, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Zagreb i mnogobrojni darovatelji koji školama osiguravaju vrijedne nagrade.
Među odabranim vrtovima koji ulaze u konkurenciju za nagradu ZLATNU POVELJU HRT-a za Najljepši školski vrt – ove godine je i naša škola!! 🙂 
Prijava škole s popratnim materijalom i fotografijama vrta je prihvaćena tako da je u srijedu, 4. srpnja 2017., Povjerenstvo za izbor najljepšeg hrvatskog školskog vrta posjetilo školu i na licu mjesta se uvjerilo u izgled i stanje vrta. Budući da se Škola prvi puta prijavila na natječaj Povjerenstvo je bilo iznimno zadovoljno viđenim, budući da u školskom vrtu postoji nekoliko sastavnica: arboretum s 45 označenih vrsta  drveća i grmlja, nekoliko cvjetnih otoka, plastenik, ukrasni nasadi, projekt katedrale od ukrasnih grmova… U uređenje vrta veliki su trud uložili učenici, nastavnici i djelatnici Škole, a pomogao je i Univerzal.
Naredni posjet Povjerenstva Školi je u rujnu ove godine, a nakon što obiđu sve odabrane školske vrtove proglašenje najljepših bit će u listopadu 2017. u posebnoj emisiji Hrvatske radio televizije.
Čak i ako ne osvojimo jednu od nagrada velika će stvar biti do sada provedeno u uređenju lijepoga perivoja i vrta u samom središtu Đakova, starog oko pola stoljeća, koji je među ostalim i draga uspomena mnogim Đakovčanima bivšim učenicima,  ali i jedna možda nedovoljno prepoznata vrijednost u srcu Đakova.
Skip to content