Najljepši školski vrtovi – HRT-ov projekt

Projekt “NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI” nastao je prema prijedlogu Obrazovnog programa Hrvatskoga radija – emisije “Slušaj kako zemlja diše“, urednice Lidije Komes – u proljeće školske godine 1994./95. Podupiru ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zaštite okoliša, Ministarstvo poljoprivrede, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Zagreb i mnogobrojni darovatelji koji školama osiguravaju vrijedne nagrade.
Među odabranim vrtovima koji ulaze u konkurenciju za nagradu ZLATNU POVELJU HRT-a za Najljepši školski vrt – ove godine je i naša škola! 🙂
Članovi povjerenstva obišli su našu školu i naš školski vrt u srpnju 2017. godine.
Što su o posjeti našoj školi i našem školskom vrtu rekli članovi Povjerenstva;
Obilazeći ovu srednju školu naše je povjerenstvo nailazilo na mnoga iznenađenja, od kojih je jedno bilo bolje od drugog! Nismo se mogli odlučiti sviđa li nam se više predivan park oko škole, u kojem ima 45 različitih vrsta drveća i grmlja – od kavkaske jele, tulipanovca, katalpe, crnog bora pa do tise, bazge, jorgovana, trnovca, himalajskog bora….ili predivan cvjetnjak, nastao kao maturalni rad učenica poljoprivredne struke, a tu je i simpatičan hotel za bubamare, kućice za ptice, replika đakovačke katedrale, sve nastalo u školskim radionicama… u školskoj zadruzi “Strossmayer” nastaju fantastične stvari – no nećemo vam još otkriti baš sve…. Zahvaljujući ravnatelju Mirku Ćuriću i mladoj poletnoj ekipi koju čine profesori Ana Dražić, Ivan Kurtek, Antonia Jaman Barišić, Ivana Petanjek i Zvjezdana Bogdan , ali i svim ostalim djelatnicima, ova strukovna škola pokazuje kako se uz dobru volju i pozitivnu energiju mogu učiniti predivne stvari… 🙂

Naredni posjet Povjerenstva Školi je u rujnu ove godine, a nakon što obiđu sve odabrane školske vrtove proglašenje najljepših bit će u listopadu 2017. u posebnoj emisiji Hrvatske radio televizije.
Čak i ako ne osvojimo jednu od nagrada velika će stvar biti do sada provedeno u uređenju lijepoga perivoja i vrta u samom središtu Đakova, starog oko pola stoljeća, koji je među ostalim i draga uspomena mnogim Đakovčanima bivšim učenicima,  ali i jedna možda nedovoljno prepoznata vrijednost u srcu Đakova.

Skip to content