Održana radionica o disleksiji

Ovaj tjedan (2. – 8. listopada) obilježava se Međunarodni tjedan svjesnosti o disleksiji. Prema definiciji, to je “poremećaj u učenju koji se prvenstveno očituje kod pisanog jezika, odnosno čitanja i sricanja“. Disleksiju možemo definirati kao različitost, nikako kao bolest. U srijedu, 4. listopada, defektologinja je u suradnji s knjižničarkom održala u školskoj knjižnici radionicu u kojoj su učenici 3. D/M/P razreda te pekari iz 2. M/P/MPM „pokušali ući u tuđe cipele“. Kroz različite zanimljive vježbe osvijestili su kako je biti učenik s disleksijom, a saznali su i za mnoge poznate osobe s ovom teškoćom koje su postale iznimno uspješne u svojim područjima.

Ovom radionicom i naša se škola uključila u kampanju Hrvatskog knjižničarskog društva „I JA ŽELIM ČITATI!“ kojom se želi upozoriti hrvatsku javnost na probleme osoba s teškoćama čitanja i disleksijom. Procjenjuje se da u Hrvatskoj disleksiju ima pet do deset posto populacije.

Više o Nacionalnoj kampanji “I ja želim čitati!” potražite na Facebook stranici https://www.facebook.com/IJaZelimCitati/

 

Skip to content