HRT snimio prilog o našem školskom vrtu

Priča o našem školskom vrtu je započela još 1969. godine, od kada generacije naših učenika vrijedno održavaju svoj vrt. Poznato je, da se ovakvi veliki vrtovi više ne sade te da je upravo ovaj vrt jedan od rijetkih preostalih. Budući da želimo da se za ljepotu našeg vrta čuje i izvan Đakova prijavili smo se na natječaj dugogodišnjeg projekta HRT-a „Najljepši školski vrt“. HRT je posjetio našu školu i naš školski vrt, a prilog o našem školskom vrtu možete vidjeti na sljedećoj poveznici -> HRT Magazin.


Naš vrt podijeljen je u nekoliko cjelina, a to su: arboretum, cvjetnjak, ljekovito i začinsko bilje, travnjak i plastenik. U vrtu možemo naći 46 vrsta drveća i grmlja koje učenici sa svojim profesorima sade i održavaju te provode biološka istraživanja. Budući da posla uvijek ima, u održavanje su uključeni učenici svih struka: klupe i koševe prave naši strojari i stolari, boje ih slikari, staze održavaju zidari, učenici poljoprivrednih struka obavljaju poslove rezidbe, okopavanja, prihrane, ažuriranja natpisa itd.

Ponosni smo također na svoj plastenik koji svake godine proizvede oko 30.000 biljaka. Najčešće su to presadnice voća, povrća, cvijeća te začinskog bilja. Ovako velik vrt je nepresušan izvor inspiracije i novih ideja, stoga također u našem vrtu možemo pronaći hotele za kukce, bicikl od slame te je u tijeku veliki projekt zelene Đakovačke katedrale od živice. Ljepota našeg vrta često zapali srca zaljubljenih parova i mladenaca, koji često odabiru upravo naš vrt kako bi se fotografirali. Pored njih naš vrt je zapalio i srca stručnog žirija projekta „Najljepši školski vrt“ koji nas je odabrao u uži krug za izbor najljepšeg školskog vrta u Hrvatskoj, stoga s nestrpljenjem čekamo finale ovog zanimljivog natjecanja.

 

Skip to content