Sudjelovali smo na 29. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Hrvatske zajednice tehničke kulture od 3.-6. listopada 2017 godine u Zadru je održana 29. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske.
Između 70 učeničkih zadruga s izložbenim prostorima, 10 učeničkih zadruga s istraživačkim radovima i 20 voditelja učeničkih zadruga kao predstavnika županijskih izložbenih prostora sudjelovala je i naša Učenička zadruga Strossmayer.
U gradu ” najljepšeg zalaska Sunca” i zvukova Morskih orgulja moglo se na jednom mjestu vidjeti mnoštvo učeničkih zadruga koje čuvaju bogatstvo i ljepotu tradicije, ali isto tako i mjesto usvajanja novih ideja, razvoja stvaralaštva, zajedništva i suradničkog učenja.Kreativnost, produktivnost, poduzetnički duh i inovativnost bile su samo neke od karakteristika ovog našeg predstavljanja koje su za nas uspješno odradile učenica 3. PT2 Ana Lasić i voditeljica UZ Strossmayer Zvjezdana Bogdan.
Kako Držvna smotra nema natjecateljski karakter, već predstavlja smotru postignuća u izvannastavnim aktivnostima učeničkog zadrugarstva, tako smo i  mi na našem  županijskom štandu prezentirali radove svih učeničkih zadruga naše županije, te još jednom pokazali koliku važnost ima učeničko zadrugarstvo. To je prigoda za predstavljanje cjelogodišnjeg rada i truda, ali i mjesto razmjene iskustva i stečenih znanja i vještina.
Skip to content