Dani kruha u našoj školi

 

Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju.

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Cilj svečanosti je:

 

  • približiti blagovanje kruha i narodne običaje
  • predstaviti kruh kao simbol životne i duhovne snage
  • upoznati stare vrste voća i druge plodove zemlje (povrće, žitarice, gljive, ljekovito i začinsko bilje)
  • upoznati se s razlikama između ekološki zdrave hrane i genetski modificirane
  • ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede

Ove godine, 12. listopada 2017. obilježili smo Dane kruha u našoj školi na malo drugačiji način. Profesorice Maja Vonić, Tamara Jakšić, Maja Breulj i Dario Kustura s učenicima su priredile kratki program u školskom holu u kojem su sudjelovali učenici 4. PT1 i 2. K razreda i naši školski tamburaši.

 

Organizirana je radionica pletenja pletenica od tijesta u kojoj su sudjelovali pekari 3. D/M/P i 2. M/P/MPM razreda, a pridružile su im se frizerke 2. F razreda koje je za ovu radionicu pripremala nastavnica Ksenija Spajić.

Pekarske proizvode koji su se mogli degustirati u školskom holu izradili su učenici drugog i trećeg razreda zanimanja pekar i kuhari na praktičnoj nastavi uz pomoć predmetnih nastavnika. Zahvaljujemo se svim učenicima i nastavnicima koji su dali svoj doprinos u obilježavanju Dana kruha.

 

Skip to content