Maketa naše katedrale predstavljena na Ambienti u Zagrebu

Posjetitelji ovogodišnje Ambiente – međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, koji je na prostoru Zagrebačkog velesajma otvoren 11. listopada, a trajat će do nedjelje, 15. listopada, imat će prigodu vidjeti i našu nadaleko đakovačku katedralu. Istina, riječ je o maketi visokoj 4,5 metara koju su dan uoči otvorenja nastavnici naše škole Josip Molnar i Josip Huđek, uz nadzor savjetnice Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Gordane Zvjerković, postavili u prostoru Velesajma.

Učenici drvne struke s nastavnicima Josipom Huđekom i Josipom Molnarom, učenici u zanimanju ličilac-soboslikar s nastavnicom Patricijom Drenjančević i učenici elektro struke uz pomoć nastavnika Marijana Horvata, koji je maketi pridodao i električnu struju, nekoliko su mjeseci radili na izradi makete.

Maketa naše katedrale bila je izložena u holu naše škole kada smo obilježavali 130. obljetnicu škole u siječnju ove godine. Nakon toga je bila izložena u Varaždinu na smotri učeničkih radova drvne struke gdje je bila najzapaženiji rad, nakon čega su nas kontaktirali iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i zamolili da maketu predstavimo i na ovogodišnjoj Ambienti

Maketa je u dijelu prostora Velesajma namijenjenom za izlaganje srednjih strukovnih škola. Ondje sudjeluje 15-ak škola iz cijele Hrvatske. Mi smo na štandu broj 8. Maketa je izrađena od drva, obojena je bojom najbližoj žarkocrvenim ciglama od kojih je sagrađena đakovačka katedrala. Inače, maketa katedrale u Zagreb je otputovala kombijem, u dijelovima, koji su potom u Zagrebu ponovno sastavljeni. Tako će svi oni koji se nađu na ovom međunarodnom sajmu moći razgledati učenički rad, ali se i podsjetiti na ljepotu naše katedrale koja je nedavno proslavila 135. obljetnicu posvećenja.

Skip to content