Stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća za prehranu u našoj školi

Međužupanijsko Stručno vijeće za prehranu okuplja 48 nastavnika iz 17 škola iz 3 županije: Osječko-baranjske, Vukovarsko srijemske i Virovitičko-podravske

Nastavnici, dipl.inž. prehrambene tehnologije, biotehnologije i dr. smjerova predaju različitim zanimanjima : pekar, mesar, kuhar, konobar, slastičar, rukovatelj prehrambenim strojevima, prodavač, komercijalist, ekonomist, hotelijersko-turistički komercijalist, agroturistički tehničar, pomoćni kuhar, pomoćni kuhar i slastičar – uč. s teš. u razvoju, poslovni tajnik, ekološki tehničar.

Na Stručnim skupovima obrađuju se različite teme iz područja prehrane, tehnologije zanimanja, poznavanja sirovina, pedagoške teme i teme vezane za novosti iz prehrambene struke i ASOO-a.

U Đakovu, 21. listopada 2017. u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata održan je Stručni skupu za nastavnike iz podsektora prehrane i nazočno je bilo 30-ak nastavnika iz različitih škola iz sve tri županije. Održana su predavanja s temama iz struke i pedagoškim temama, a osim toga posjetili smo izložbu „Jabučini dani“ i podrum s đakovačkim Misnim vinima i obišli katedralu. Utisci nastavnika bili su izvrsni, s napomenom da se mi đakovčani stvarno imamo s čim ponositi.

 

TEME SKUPA:

  1. Povezivanje škole i tržišta rada-predavanje i primjeri dobre prakse:

Samira Hranić, dipl.ing., Strukovna škola Vukovar

      2. Ambalaža u prehrambenoj industriji– predavanje:

Maja Batinović, dipl.ing., prof. mentor, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

      3. Aronija i proizvodi od aronije– predavanje i degustacija proizvoda:

Mirjana Boloban, dipl.ing., prof. mentor, Srednja škola “Stjepan Ivšić“, Orahovica

      4. Stereotipi u obrazovanju– predavanje i radionica:

Samira Hranić, dipl.ing., Strukovna škola Vukovar

    5. Jabuka kraljica voća-„Jabučini dani“-posjet 16.regionalnoj, 12. županijskoj i 10. međunarodnoj izložbi jabuka i voćnih prerađevina, Đakovo

      6. Vina đakovačke biskupije-misna vina-predstavljanje, prezentacija tehnološkog procesa proizvodnje misnih vina, degustacija vina, obilazak podruma biskupije i đakovačke katedrale-Miroslav Bošnjak, dipl. ing, Misna vina d.o.o.

Skip to content