Noć vještica (Halloween)

 

NOĆ VJEŠTICA (HALLOWEEN) u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata u petak, 27. listopada 2017.

Kao i prethodne dvije godine, i ovog smo listopada obilježili Noć vještica (Halloween) prigodnim radionicama na kojima je sudjelovalo 20-ak nastavnica i nastavnika Srednje strukovne škole Antuna Horvata.

Već tradicionalno naše su se radionice sastojale od dubljenja bundeva (Jack O’lanterns), ukrašavanja školskog panoa i hola, izrade prigodnih kolača i slastica od bundeve, pravljenja straničnika s Halloween motivima, izrade paukova od žice …

Dok je cijela škola mirisala po kolačima od bundeve i cimeta, učenici su mogli odabrati kojoj se aktivnosti žele pridružiti!

Ako ste željeli naučiti neku novu riječ ili se jednostavno prisjetiti riječi vezanih za Halloween na engleskom jeziku, osmislili smo križaljke, osmosmjerke i kvizove.

Mogli ste se okušali i u pisanju strašnih priča na temu Noći vještica na engleskom jeziku što su radili učenici Ekonomske škole “Braća Radić” sa svojom nastavnicom.

Ove godine po prvi put pridružili su nam se i učenici Osnovne škole “Vladimir Nazor” iz Đakova sa svojim nastavnicama, koji su izrađivali prigodne ukrase u obliku vještica, duhova i prstenja s Halloween motivima.

U posjet su nam došla i djeca iz vrtića Zvrk za koje smo pripremili nekoliko aktivnosti – ‘”Osmisli svoju bundevu!” , “Ukrasimo vrata bundevicama i šišmišima!” i ‘”Nauči novu riječ” (memory igrica).

Novi kućni tj. školski ljubimac postala nam je lutka – pauk s kojom su se i učenici i nastavnici slikali, ali je zvijezda Noći vještica definitivno bila lutka vještice u prirodnoj veličini koju su napravili nastavnici Srednje strukovne škole Antuna Horvata Zvjezdana Bogdan i Darko Rajković zajedno sa svojim učenicima. Otkako je postavljena u našoj školskoj knjižnici, nema nastavnika niti učenika koji nije htio napraviti selfie s njom!

Skip to content