Jedini američki koledž u Hrvatskoj predstavio se našim učenicima

U srijedu, 15. studenog 2017. godine, u našoj je školskoj knjižnici održano predavanje za učenike završnih razreda četverogodišnjih zanimanja,  u svrhu profesionalne orijentacije.

Kako bismo pomogli našim učenicima da se lakše odluče što žele po završetku srednje škole, ovaj put je organizirano predavanje u suradnji s RIT Croatia, na kojem je draga Andrijana predstavila fakultet i smjerove koje fakultet obrazuje. RIT Croatia, donedavno poznat kao Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT), jedini je američki koledž u Hrvatskoj. Osnovan je 1997. kao podružnica američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology (RIT) u Rochesteru, država New York. Danas se RIT Croatia nalazi na dvjema lokacijama u Hrvatskoj – u Dubrovniku i Zagrebu.

Naši učenici dobili su različite promotivne materijale tijekom predavanja, ali su mogli čuti i osobna iskustva predavačice. Saznali smo da na studiju postoje smjerovi Međunarodnog poslovanja, Menadžmenta u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima, te studij Informacijske tehnologije. Također smo saznali dosta toga o mogućnostima stipendiranja, odrađivanja prakse u mnogim tvrtkama i državama (SAD, Ujedinjeni Arapski Emirati – Dubai)

Maturanti su s velikim zanimanjem pratili predavanja, a najviše zanimanja pokazali za studij Informacijskih tehnologija koji je našim učenicima najbliži i najzanimljiviji. Vrata fakulteta su uvijek otvorena, tako da će jedan dio naših učenika sudjelovati i na predavanjima na fakultetu kako bi se već sad upoznali sa samim načinom rada fakulteta.

Slobodno možemo više informacija pronaći i na službenoj stranici fakulteta RIT Croatia.

Zahvaljujemo RIT Croatia na predstavljaju i radujemo se svakoj budućoj suradnji.

 

 

Skip to content