Ekoprojektni dan

Ove školske godine radionice našeg ekoprojektnog dana bile su vezane za zdrav život i kulturnu baštinu.

U okviru projektne teme Zdrav život učenici su istraživali temeljne utjecaje kojima je izloženo naše zdravlje. Neke od radionica bile su: Vitamini, Zdrav život, Energija za zdravlje, Ekološka poljoprivreda, Pčele i poljoprivreda, Pravilno čuvanje hrane, Matematika na tanjuru, Za zdravlje je potrebno… Kao zdravu tradicijsku namirnicu izabrali smo buču i ona je, na različite načine, bila glavna tema većeg broja radionica.

Kao rezultate projektnoga rada vidjeli smo plakate, prezentacije, kuharske recepte, a posebno je zapažena bila raznolika hrana pripravljena od buča, koju se moglo i degustirati.

Buču kao dar prirode učenici su prikazali u  prezentaciji, u kojoj se nalazi i više recepata za vrlo ukusna jela koja smo imali priliku kušati: Bundeva – dar iz prirode.

Kao prezentacija oblikovani su i korisni savjeti za zdrav život: Deset jednostavnih savjeta za zdrav i sretan život.

 

Niz plakata pogledajte u galeriji:

 

Učenici su također proučavali kulturnu baštinu. Izdvajamo teme: Kako su naši stari zemlju radili, Kulturna baština pod zaštitom UNESCO-a, Josip Vancaš te Šokački kišobran – projekt koji je tijekom projektnog dana dovršen, a započeo je dva tjedna ranije. Radi se o dvije velike cvjetne žardinjere u obliku kišobrana, ukrašene bojama tradicijskog šokačkog veza, u koje će se posaditi raznoliko cvijeće uzgojeno u školskom plasteniku. U njihovu izradu uključio se velik broj učenika različitih zanimanja: strojobravari, mehaničari poljoprivredne mehanizacije, soboslikari, zidari i poljoprivredni tehničari. Jedan smo postavili u hol, a drugi kod ulaza u školsku zgradu te je postao dodatan ukras našem drugonagrađenom školskom vrtu!

 

Tijekom izrade izgledali su ovako:

 

Skip to content