Projektni dan

Nizom radionica 24, studenoga obilježili smo Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te održali ekoprojektni dan naše škole.

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju organizira se diljem Europe od 20. do 24. studenoga s ciljem promocije strukovnoga obrazovanja kao prvog obrazovnog izbora te poticanja na otkrivanje i uporabu vlastitih talenata. Njegovi su organizatori Europska komisija, Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja i Europska zaklada za stručnu izobrazbu, a u našoj školi učenici svih struka primjenjivali su stečena znanja i vještine kroz praktični rad. Izrađivali su različite proizvode koje su kasnije izložili u holu, cijepili su voćke,  uključili se u novu fazu rada na višegodišnjem projektu izrade solarnog automobila, bavili se mjerenjem i dizajniranjem strojarskih dijelova…

U okviru ekoprojektnog dana kroz temu Zdrav život istraživali su temeljne utjecaje kojima je izloženo naše zdravlje te proučavali kulturnu baštinu, bogatstvo koje treba čuvati za buduće generacije.

Kako su povezali strukovne vještine i kulturnu baštinu moglo se vidjeti na predstavljanju rezultata rada.  Učenici strojarske i soboslikarske struke napravili su dvije limene žardinjere u obliku šokačkih kišobrana, a cvijeće u njima djelo je učenika poljoprivredne struke. Jedan je postavljen u holu, a drugi pred ulazom u školsku zgradu. Zapažen je bio i atraktivan bicikl-stol sa zdravom hranom na bazi buče, kao i ostali proizvodi te veći broj edukativnih plakata.

 

Pogledajte i učeničku prezentaciju s korisnim savjetima: Deset jednostavnih savjeta za zdrav i sretan život

 

Skip to content