”Stopama Mozarta i Haibela” posjetili smo našu prijateljsku Hrvatsku školu Anno 93 u Beču

U sklopu projekta Bečkim i đakovačkim putovima skladatelja i šurjaka W. A. Mozarta i Jakoba Haibela, koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, proteklog su vikenda učenici i nastavnici naše škole bili gosti Hrvatske dječje škole Anno 93 iz Beča. Osim provedbe projektnih zadataka koji su obuhvaćali posjet mjestima značajnima za skladatelje Haibela i Mozarta, kao što su Mozarthaus, Nacionalna knjižnica u  Beču i druga, koje je s učenicima proveo mentor Dario Kustura, „odrađen“ je i niz drugih aktivnosti. Među ostalim, učenici i nastavnici škole predstavili su se prigodnim programom na svečanoj akademiji prigodom obilježavanja 15. obljetnice rada Anno 93, škole koja dodatno obrazuje djecu u Beču na hrvatskom jeziku.

Svečanost je održana 1. prosinca 2017. u Kultursaal Vosendorf, kod Beča. Pozdravne riječi polaznicima škole, osoblju i ravnatelju Perici Mijiću uputili su zamjenik veleposlanika Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji mr. Branimir Lončar, tajnica kabineta Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Antonija Nina Škoro te ravnatelj naše škole gospodin Mirko Ćurić, koji je i poklonio zahvalnicu školi Anno 93 za uspješnu suradnju.

U prigodnom kulturnom programu nastupili su učenici i učenice naše škole; Ana Horvat, Vedran Blaženović, Matej Papac, Josipa Pušelja, Grgo Kvesić, Jakob Gerstner, s mjuziklomRock me Amadeus, rock me Jakob”, pod mentorstvom profesora Darije Lazarov i Krune Štrka.

Osim u glazbenom djelu, škola se predstavila već poznatim „Haibelovim kuglama“, prigodnim štandom koji su priredile mentorice Marija Katilović, Marija Batori i Zvjezdana Bogdan, pa su Bečani mogli kušati i usporediti njihov okus s poznatim Mozart kuglama.

Nastavak projekta će biti u Đakovu, kada će polaznici škole Anno 93 i njihovi nastavnici upoznati đakovačke putove Jakoba Haibela i Mozartove tragove u našem gradu.
Radujemo se našem sljedećem susretu! 🙂

 

 

Skip to content