LiDraNo 2018. – naše školske novine Zlatovez predložene za Državnu smotru

Županijska razina hrvatske smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva ”Lidrano 2018.” održana je u četvrtak, 15. veljače 2018. godine, u Našicama od 13.00 do 19.00 sati, a organizirana je prema odredbama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje te Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije, koji je imenovao Županijsko provedbeno povjerenstvo u sastavu:

Romeo Mihaljević, prof., predsjednik, Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

Đurđica Radić, prof., član, Medicinska škola Osijek

Željka Gal, prof., član, Ekonomska škola ”Braća Radić” Đakovo

Božana Tenji, prof., član, Druga srednja škola Beli Manastir

 

Naše školske novine predložene su za Državni Lidrano. Glavna urednica Zlatoveza je Matea Obrovac (2.PT2), mentorica profesorica Maja Vonić, a grafički urednik nastavnik Miroslav Pavleković. Ove godine je objavljen jubilarni, dvadeseti broj Zlatoveza, koji opstaje dinamikom izlaženja i kvalitetom, unatoč činjenici da sve manje škola objavljuje svoje novine.

Školski listovi:

  1. Cocktail, Danijela Kelemen, 4. razred, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, mentor: Tajana Lubina-Jukić, prof.
  2. Zlatovez, Matea Obrovac, 2. razred, Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, mentor: Maja Vonić, prof.
  3. Semper magis, Sara Dumančić, 4. razred, Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku, mentor: Vera Bilandžić, prof.

Radove u kategorijama literarni izraz, samostalni novinarski rad, radijska emisija i školski list županijska prosudbena povjerenstva predlažu na stručnu prosudbu državnim prosudbenim povjerenstvima, a pozvani na državnu smotru LiDraNo 2018. bit će također pravodobno obaviješteni objavom na internetskoj stranici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Naše školske novine -> Zlatovez 20

Skip to content