Našim učenicima maturantima održana predavanja iz financijske pismenosti

U četvrtak, 22. veljače 2018. godine, za naše učenike maturante članica studentske udruge Financijski impuls Laura Devčić, koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, održala je zanimljiva i učenicima prilagođena predavanja o financijskoj pismenosti učenika kroz projekt „Osobne financije i financijsko obrazovanje srednjoškolaca na području Slavonije i Baranje“.

Predavačica Laura učenicima je objasnila zašto je financijsko obrazovanje važno, što je to osobni proračun, koje marketinške zamke postoje, način obračunavanja plaća zaposlenika, i slično. Također su tekli znanja i o inflaciji, bankama, bankovnim karticama, kamatnim stopama i brojnim drugim pojmovima vezanim uz osobne financije.

Predavanja su bila interaktivna i ispunjena simboličnim nagradama.

Članici Udruge koja provodi edukaciju bilo je izuzetno drago vidjeti da su naši učenici zainteresirani za širenje znanja o financijama što su pokazali svojom aktivnošću u raspravama, pitanjima vezanim za temu te iskazivanjem interesa za konkretnim primjerima iz prakse. Iskazali su očekivanu razinu znanja o osobnim financijama, bili su upoznati s temeljnim pojmovima vezanim za financije, ali iste nisu mogli precizno definirati te su tražili objašnjenja i primjere za pojmove oko kojih su imali dvojbi. Predavačica Laura učenicima je pokušala približiti  i objasniti koliko je u današnje vrijeme važno biti financijski pismen.

Za učenike je također organizirana i nagradna igra vezana za temu gdje su pobjednici u svakom razredu dobili prigodnu nagradu.

 

Skip to content