Naše učenice osvojile odlična 2. mjesta na Međužupanijskom natjecanju učenika frizerske struke

U Obrtničko-industrijskoj školi u Županji 23. veljače 2018. godine održano je Međužupanijsko natjecanje učenika frizera. Sudjelovali su učenici iz Obrtničke škole Osijek,  Druge srednje škole Beli Manastir,  Obrtničko-industrijske škole, Srednje strukovne škole Vinkovci i učenice naše škole.

Natjecanje se odvijalo u  dvije kategorije; izrada ženske frizure i izrada muške frizure na modelu lutke.

U kategoriji ženske frizure, učenica Matea Dragić (3. F) uz mentorstvo nastavnice Silvije Radnić osvojila je izvrsno 2. mjesto, a u kategoriji muške frizure, učenica Terezija Ovničević (3. F), uz mentorstvo nastavnice Ksenije Spajić, također je osvojila izvrsno 2. mjesto u svojoj kategoriji te su tako obje naše učenice stekle pravo nastupa na Državnom natjecanju koje će se održati u 19. i 20. travnja Velikog Gorici. Mentorica za strukovne sadržaje pismenog dijela natjecanja bila je nastavnica Mara Brdar.

Prvo je na redu bila izrada dnevne frizure na ženskom modelu lutke i izrada kreativne frizure četvrtastog izgleda na muškom modelu lutke, a zatim izrada vjenčane frizure na ženskom, te šišanje i  fen frizura- ulična moda na muškom modelu lutke.

Osim praktičnog dijela učenici su imali dosta zahtjevnu pismenu provjeru stručno-teorijskih sadržaja.  Naše učenice pokazale su odličnerezultate u vještinama izrade frizura, a isto tako i u pismenom dijelu stručno -teorijskih  sadržaja  i tako stekle pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju frizera.

Čestitamo našim dragim učenicama i dragim mentoricama na ovom izvrsnom uspjehu te im želimo puno uspjeha na Državnom natjecanju! 🙂 

Skip to content