Za učenike prvih razreda održana predavanja u sklopu projekta Zdrav za 5!

Krajem veljače i početkom ožujka, za naše učenike prvih razreda održana su predavanja u sklopu nacionalnog projekta Zdrav za 5!

Zdrav za 5! nacionalni je projekt i nalazi se u kurikulumu zdravstvenog odgoja – modul prevencije ovisnosti. Predavanja je, u suradnji s pedagogom i ravnateljem, održao gospodin Ivan Pakšić, struc. spec. crim iz Ministarstva unutarnjih poslova, PU Osječko-baranjske – Odjel za prevencije.

Cilj predavanja bio je unaprijediti univerzalni model prevencije ovisnosti u školskom okruženju, kojim se kod djece i mladih želi pridonijeti usvajanju poželjnih društvenih stavova i ponašanja u odnosu na određene oblike rizičnih ponašanja.

Učenici su kroz predavanja upoznati s kriminalitetom vezanim uz opojne droge te zakonskim odredbama koje reguliraju to područje, ali i posljedicama koje mogu nastati jednom pogrešnom “odlukom”. Mladima se kroz predavanja sugerira postojanje raznih mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u kojem se može dobro zabaviti i bez opojnih sredstava.

Skip to content