10. Međunarodni sajam poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva

 

Grad Đakovo, Univerzal d.o.o. za komunalne djelatnosti i Turistička zajednica Grada Đakova i ovoga proljeća, 4. i 5. svibnja, organizirali su  već tradicionalni Sajam poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva Đakovo Expo Zlatne ruke. Za razliku od prijašnjih godina, kada je domaćin manifestaciji bilo Sajmište u Piškorevcima, Grad je za jubilarno 10. sajamsko izdanje odabrao novu lokaciju pa su Zlatne ruke održane u gradu na Državnoj ergeli Đakovo u zatvorenoj jahaonici i dvorištu Pastuharne.

Cilj je Sajma njegovanje i promicanje bogate poljoprivredne tradicije kao i očuvanje starih zanata Đakova i Đakovštine uz promociju strukovnih zanimanja i učeničkih zadruga.

Za našu školu na Sajmu je najvažnije bilo predstavljanje učeničkih zadruga srednjih strukovnih škola iz Iloka, Vukovara, Vinkovaca, Našica i Đakova. Naši gosti, a ujedno i sudionici Sajma bili su Srednja škola Braća Radić iz Kaštel Štafilića, Hemijsko-tehnološka škola iz Subotice i Mačvanska srednja škola iz Bogatića.

Mladi strukovnjaci i zadrugari pokazali su svoju kreativnost, inovativnost i poduzetnički duh kroz predstavljanje i prodaju proizvoda.

 

Skip to content