Promocija školskih projekata u osnovnim školama

Od 11. do 27. travnja u sedam osnovnih škola Đakovštine organizirali smo devet edukativnih radionica u kojima je sudjelovalo 183 učenika i nastavnika. U radionicama smo predstavili dva školska projekta poljoprivredne i prehrambene struke:

  1. „MODERNIZACIJA I OPREMANJE ŠKOLSKOG POLJOPRIVREDNOG DOBRA S PRIPADAJUĆIM PRAKTIKUMIMA, U CILJU PROMOCIJE  I JAČANJA KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA U POLJOPRIVREDI, UVOĐENJEM NOVOG STRUKOVNOG KURIKULUMA AGROTEHNIČAR I PROMOCIJOM POLJOPRIVREDNIH ZANIMANJA U ŠKOLAMA ĐAKOVŠTINE I RUBNIH OPĆINA“
  2. BIOENZIM – ČUVAR OKOLIŠA

 

Radionice su organizirane u OŠ Vladimir Nazor Đakovo, OŠ Ivan Goran Kovačić Đakovo, OŠ Levanjska Varoš, OŠ Selci Đakovački, OŠ Vrpolje, OŠ Gorjani i OŠ Josip Kozarac Slavonski Šamac.

Teme radionica:

  1. CSI: Biljke kao forenzičari
  2. Poljoprivreda u središtu našeg života ( školski projekt)
  3. Trendovi u prehrani i prehrambenom ponašanju – „Ono smo što jedemo“
  4. Bioenzim – čuvar okoliša ( školski projekt)
  5. Znalci genijalci – značaj kvasca u pekarstvu

Učenicima su prezentirana oprema i nastavna sredstva koja smo dobili projektom Ministarstva poljoprivrede za opremu  poljoprivrednih praktikuma: freza, malčer s ticalom, oprema za vinski podrum i  laboratorij, edukativni modeli životinja za stočarski praktikum, oprema za plastenik.

Školama je ponuđena suradnja realizacije  nastavnih programa iz biologije, kemije i prirode u našim specijaliziranim praktikumima, plastenicima, školskom gospodarstvu, kuharskom, pekarskom i agroturističkom praktikumu.

Sudjelovali su u radionici pripreme bioenzima, primjene kvasca u pekarstvu, zdrave prehrane i vidjeli kako biljke mogu poslužiti kao dokazni materijal u kriminologiji.

Atmosferu s radionica možete vidjeti na fotografijama! 🙂

 

Skip to content