Uspješno sudjelovanje na Ekološkom kvizu “Lijepa Naša”

Ekološki kviz “LIjepa Naša” najveće je ekološko natjecanje hrvatske mladeži koje se provodi od 1992. godine u organizaciji Udruge Lijepa Naša. Natjecanje ima svehrvatski karakter jer osim ekoškola ih Hrvatske, sudjeluju i hrvatske škole iz Bosne i Hercegovine te hrvatske škole/ odjeljenja iz Vojvodine.

Ove godine natjecanje je održano od 4. do 6. svibnja u Zagrebu i sudjelovale su ukupno 52 škole: 32 osnovne i 20 srednjih. Našu školu predstavljali su učenici Kristian Tokić, Morena Vučković, Matej Ivić i Katarina Knol. U srednjoškolskoj konkurenciji bilo je 8 strukovnih škola i 12 gimnazija, a u ukupnom poretku naša je škola zauzela odlično peto mjesto! Dvodnevno natjecanje sastojalo se od pismenog dijela (testa), prezentacije ostvarenog praktičnog rada te usmenog dijela, a zadana područja natjecanja dio su nastavnih sadržaja iz Biologije, Kemije i Geografije. Mentorice učenicima bile su profesorice Gordana Blažević za pismeni i usmeni dio natjecanja, te Ana Dražić i Henrieta Matković za praktični rad i njegovo predstavljanje.

Vrlo smo zadovoljni ukupnim rezultatom naših učenika, a možemo se pohvaliti i prezentacijom koja se nalazi među tri srednjoškolske prezentacije s najvećim brojem bodova. Učenici su, u zadanom vremenu od pet minuta i pod zadanim motom „Istražili smo – uradili smo – predlažemo”, predstavili praktični rad Uređivanje školskog ulaza u duhu slavonske tradicije.

Pogledajte fotografije s natjecanja, dio ljestvice konačnog poretka i nekoliko slajdova o uređenju u duhu tradicije:

 

 

Skip to content