WINGS FOR LIFE WORLD RUN 2018., Zadar – Trčali smo za one koji ne mogu

 

Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim.

U isto vrijeme 06. svibnja 2018. svijet je ponovno ujedinio svoja nasmijana lica i krenuo u utrku koja je na jedan dan ujedinila sve različitosti, izbrisala prostorne granice i ujedinila vremenske zone u jedan zajednički trenutak.

13:00 sati po hrvatskom vremenu globalna utrka, Wings for Life World Run započela je na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Naš grad domaćin bio je Zadar, grad iznimne povijesti i bogatog kulturnog naslijeđa koji se smjestio na središnjem dijelu Jadranske obale.

U ovoj hvale vrijednoj humanitarnoj utrci svoju potporu i doprinos dali su i naš nastavnik Ivan Išasegi, kao i naš učenik Hrvoje Dragić (3. EL), na koje smo izrazito ponosni! 🙂

Stopostotna vrijednost iznosa skupljenog iznosa namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka. 

Ozljeda leđne moždine jedna je od najtežih ozljeda koju čovjek može pretrpjeti. Ne utječe samo na mogućnost pomicanja udova, već uzrokuje i mnoštvo drugih zdravstvenih tegoba i ograničenja u svakodnevnom životu.

 

Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato završi baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

 

Nadamo se da se nagodinu vidimo u još većem broju! 🙂 

 

 

 

Skip to content