Uspješni završetak provedbe pratećih mjera u okviru Školske sheme

U sklopu projekta provedbe pratećih mjera u okviru Školske sheme u kojima su sudjelovali učenici i nastavnici naše škole, održano je niz aktivnosti koje imaju za cilj promidžbu i podizanje svijesti učenika o važnosti voća i povrća u prehrani i zdravim navikama koje se iz toga razvijaju. Odabrani smo za sudjelovanje u svim mjerama za koje smo se prijavili u projektu.

Prva pateća mjera u okviru Školske sheme održana je 5. ožujka 2018.godine kušanjem voća u školskoj kuhinji uz prisustvo 1.K razreda i  koordinatorice i predavačice zadužene za nas, gđe. Snježane Numanović.

Druga mjera,  predavanja za nekoliko razreda različitih struka održana je po ranije utvrđenom rasporedu ,gdje su se učenici upoznali s uzgojem manje poznatih vrsta povrća u RH, manje poznatim voćnim vrstama u RH i o sprečavanju rasipanja hrane.

Treća mjera je bio posjet OPG-u koji smo odradili 25.travnja u Gradištu na OPG-u Dretvić stan, koji je ujedno i pod zaštitom Ministarstva kulture zbog svoje autohtonosti i autentičnosti. Sudjelovali su učenici 1. K i 2. PT1 razreda.

Četvrta i posljednja mjera j bila je sadnja različitih sadnica koje smo posadili na površini oko plastenika, a drugi dio sadnica bit će posađen na našem imanju Ivandvor. Ukupno smo dobili 38 različitih vrsta voćnih sadnica (maline, crni ribiz, crveni ribiz, kruške , jabuke, marelice, trešnje…).. Očekujemo još donaciju alata koja je predviđena ovim projektom, a koji će nam dobro doći u obradi i održavanju začinskog vrta koji planiramo podići na prostoru pored plastenika.

Učenici 3. PT2 razreda sudjelovali su u pripremi i sadnji prvih 12 sadnica, za koje se nadamo da će uskoro dati ukusne plodove koje će rado kušati i ostali učenici. Učenicima su pomogli i nastavnici Marija Katilović, Sanja Malević. Krunoslav Biberović i defektologinja Ivana Petanjek.

Skip to content