Pobjednici smo natječaja Euroscole – predstavljamo Hrvatsku u Europskom parlamentu u Strasbourgu

Zaključen je video natječaj #ovajputglasam u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta, namijenjen srednjoškolcima u dobi od 16 do 18 godina iz cijele Hrvatske.

Nakon 2014. godine ponovno smo odabrani među tri škole koje putuju u Strasbourg u Francusku. Projekt su proveli nastavnici Zlatko Mesić i Darija Lazarov koji su s učenicima snimili nagrađeni film.
Među tri škole za putovanje u Europski parlament u Strasbourg u okviru programa Euroscola u listopadu, studenom i prosincu 2018. za 2 mentora i 24 učenika iz svojih škola, svoje mjesto zasluženo su osvojili i naši učenici koji će 27. studenog 2018. godine predstavljati Republiku Hrvatsku.

Natječaj je bio otvoren od 5. lipnja do 10. rujna 2018., a kako bi mogli sudjelovati u natječaju, hrvatski srednjoškolci morali su na evaluaciju poslati svoje kreativne video-radove na tematski izazov zašto bi mladi u Hrvatskoj trebali izaći na izbore za Europski parlament 2019. godine (#ovajputglasam #izborieu2019).

O najboljim radovima odlučivao je žiri u sastavu Snježana Matek Sačer (Načelnica Odjela za promidžbu i informiranje Agencije za mobilnost i programe Europske unije), Marko Matijević (Glavni urednik portalawww.srednja.hr), Filip Gospodnetić (Istraživač i asistent na programu “Demokratizacija škola” – Forum za slobodu odgoja), Dijana Šivak (predstavnica portala Joomboos https://joomboos.24sata.hr/.) i Violeta Staničić (voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta).

Na adresu pristigle su ukupno 37 prijave, a kako je i kvaliteta prijavljenih materijala bila impresivna, zadatak pred žirijem nije bio nimalo lak. Primili suradove iz gotovo svih hrvatskih regija.

Naš prijavljeni uradak možete pogledati na sljedećoj poveznici:

 SSŠ A. Horvata – #ovajputglasam #izborieu2019 

 

Skip to content