Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje

Svehrvatska smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje ove je godine održana 14. listopada u Đurđevcu.  Naša škola izabrana je kao Ekoškola koja je zajedno s Graditeljsko-geodetskom školom Osijek predstavljala Osječko-baranjsku županiju.

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha, zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni. Učenici kuhari, pekari, mesari i agroturisti izradili su ukusne proizvode (kolače, peciva, kruhove, sir, bučin namaz, pekmez od aronije i dr.) koje smo izložili u Đurđevcu i dobili smo brojne pohvale posjetitelja koji su ih degustirali. 

U Đurđevcu našu su školu predstavljale učenice Matea Sivak i Katica Pavlović iz 2.PT te Magdalena Vuković iz 1. PT razreda, a mentorica im je bila nastavnica Maja Breulj.

U našoj školi Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježeni su 15. listopada 2018. U školskom holu postavljen je izložbeni stol s različitim pekarskim proizvodima, kolačima i plodovima zemlje, koje su učenici mogli kušati.

Skip to content